Panels

Συνδέουμε ιδέες, εμπνέουμε δράση

Panel 1

17:00 - 18:00

Εφαρμογή αποτυπώματος άνθρακα και μείωση του κόστους παραγωγής

  1. Ψηφιακά εργαλεία (drones, αισθητήρες, δορυφορικά δεδομένα) για βιολογικές καλλιέργειες
  2. Τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού στη Θεσσαλία.
  3. Βιοτεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον Εφαρμογές ΑΙ & Big Data στη διαχείριση της παραγωγής

Panel 2

19:00-20:00

Κινόα, Tritordeum και άλλες καινοτόμες καλλιέργειες

  1. Δέσμευση αζώτου και βελτίωση εδαφικής γονιμότητας.
  2. Εναλλαγές καλλιεργειών με όσπρια και δημητριακά/κινόα.
  3. Παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες (φάβα, ρεβίθι, φακή) και η βιολογική τους αξία.
  4. Σχέση όσπριων με βιώσιμη διατροφή και αυτονομία παραγωγών.

Panel 3

18:00-19:00

Όσπρια στην Αμειψισπορά. Επίδραση στην υγεία και την παραγωγικότητα του εδάφους

  1. Προσαρμοστικό- τητα της κινόα στο θεσσαλικό κάμπο (έδαφος, κλίμα, υδατικοί πόροι).
  2. Πειραματικά δεδομένα από ερευνητικά κέντρα/πανεπιστ ήμια Θεσσαλίας.
  3. Οικονομικές προοπτικές για τους παραγωγούς της περιοχής.
  4. Συμβολή στην αγροτική διαφοροποίηση και ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση.

Panel 4

20:00-21:00

Πιστοποίηση βιολογικών συστημάτων παραγωγής

  1. Διαδικασίες πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ε.Ε.
  2. Ζήτηση βιολογικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές (ΗΠΑ, Ε.Ε., Μέση Ανατολή).
  3. Δημιουργία συλλογικών σχημάτων για καλύτερη εμπορική διείσδυση.
  4. Πολιτικές και Στρατηγικές (Πράσινη Συμφωνία – Green Deal, Farm to Fork)

Panel 1

17:00 - 18:00

Εφαρμογή αποτυπώματος άνθρακα και μείωση του κόστους παραγωγής

  1. Ψηφιακά εργαλεία (drones, αισθητήρες, δορυφορικά δεδομένα) για βιολογικές καλλιέργειες
  2. Τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού στη Θεσσαλία.
  3. Βιοτεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον Εφαρμογές ΑΙ & Big Data στη διαχείριση της παραγωγής

Panel 2

18:00 - 19:00

Κινόα, Tritordeum και άλλες καινοτόμες καλλιέργειες

  1. Δέσμευση αζώτου και βελτίωση εδαφικής γονιμότητας.
  2. Εναλλαγές καλλιεργειών με όσπρια και δημητριακά/κινόα.
  3. Παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες (φάβα, ρεβίθι, φακή) και η βιολογική τους αξία.
  4. Σχέση όσπριων με βιώσιμη διατροφή και αυτονομία παραγωγών.

Panel 3

19:00 - 20:00

Όσπρια στην Αμειψισπορά. Επίδραση στην υγεία και την παραγωγικότητα του εδάφους

  1. Προσαρμοστικό- τητα της κινόα στο θεσσαλικό κάμπο (έδαφος, κλίμα, υδατικοί πόροι).
  2. Πειραματικά δεδομένα από ερευνητικά κέντρα/πανεπιστ ήμια Θεσσαλίας.
  3. Οικονομικές προοπτικές για τους παραγωγούς της περιοχής.
  4. Συμβολή στην αγροτική διαφοροποίηση και ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση.

Panel 4

20:00 - 21:00

Πιστοποίηση βιολογικών συστημάτων παραγωγής

  1. Διαδικασίες πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ε.Ε.
  2. Ζήτηση βιολογικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές (ΗΠΑ, Ε.Ε., Μέση Ανατολή).
  3. Δημιουργία συλλογικών σχημάτων για καλύτερη εμπορική διείσδυση.
  4. Πολιτικές και Στρατηγικές (Πράσινη Συμφωνία – Green Deal, Farm to Fork)